米6米乐体育

Contemporary Kitchen Birchgrove

Calming Timeless Palette

2019 KBDi Designer Awards Finalist


This Contemporary kitchen renovation was a finalist in the 2019 KBDi Designer Awards in the Large NSW Kitchen Design category.

The clients are a professional couple living in a Victorian terrace in a inner-city suburb of Sydney. The interior design brief was to transform the existing dark living spaces into a contemporary kitchen within a relaxed open plan area to suit the growing needs of their extended family.

The design process started with discussing a hand drawn mud map of all the intended spaces to establish the ideal layout & traffic flow required to link the spaces. The kitchen was then designed first to establish the visual language which continued throughout the living area, butler’s pantry & laundry .

The brief was achieved with the following details:

  • A subtle link to the heritage of the terrace with v-grooving detail, glass wall cabinets, freestanding cooker & bevelled shaker doors.
  • A long kitchen island bench provides a relaxed child friendly family dining area.
  • Living area can be used as adult retreat / study area & play area for grandchildren.
  • Symmetrical cabinetry.
  • The modern kitchen dresser added extra display / storage.
  • Easy access to the garden & garage was provided through large glass doors for indoor / outdoor living.
  • Calming relaxed timeless palette was created through whites, subtle cool grey cabinetry, new timber floor & modern understated furniture.

The result, a beautiful spacious open plan contemporary kitchen & living area filled with natural light that all of the extended family can enjoy together.

Contemporary Kitchen Birchgrove

Calming Timeless Palette

2019 KBDi Designer Awards Finalist

This Contemporary kitchen renovation was a finalist in the 2019 KBDi Designer Awards in the Large NSW Kitchen Design category. 

The clients are a professional couple living in a Victorian terrace in a inner-city suburb of Sydney. The interior design brief was to transform the existing dark living spaces into a contemporary kitchen within a relaxed open plan area to suit the growing needs of their extended family.

The design process started with discussing a hand drawn mud map of all the intended spaces to establish the ideal layout & traffic flow required to link the spaces. The kitchen was then designed first to establish the visual language which continued throughout the living area, butler’s pantry & laundry .

The brief was achieved with the following details:

  • A subtle link to the heritage of the terrace with v-grooving detail, glass wall cabinets, freestanding cooker & bevelled shaker doors.
  • A long kitchen island bench provides a relaxed child friendly family dining area.
  • Living area can be used as adult retreat / study area & play area for grandchildren.
  • Symmetrical cabinetry.
  • The modern kitchen dresser added extra display / storage.
  • Easy access to the garden & garage was provided through large glass doors for indoor / outdoor living.
  • Calming relaxed timeless palette was created through whites, subtle cool grey cabinetry, new timber floor & modern understated furniture.

The result, a beautiful spacious open plan contemporary kitchen & living area filled with natural light that all of the extended family can enjoy together.

Architecture by David Liddy & Associates
Building by The Construction Team
Cabinetry by WD Interiors
Photos by Live by the Sea Photography

Love Where You Live | Helen Baumann 米6米乐体育 Design